Hormoon Coach

JE HELE HORMOONHUISHOUDING ONDERSTEBOVEN?

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam.
Als hormonen echter uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Hormonale migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS… een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Gezonde voeding ligt vaak aan de basis van een gezonde hormonale balans. Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders om de betreffende klacht op te lossen. De oorzaak is daarmee echter nog niet opgelost.
Juist deze diepe oorzaken aanpakken is waar de Hormoonfactor voor staat. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk vragen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen.  Door weer bevriend te raken met je hormonen, kan er weer een goede samenwerking ontstaan.

SAMEN OP ZOEK NAAR DE ÉCHTE OORZAAK

Misschien herken je dit wil… Je hebt al van alles geprobeerd om van je buikje af te komen, je energiedips te verminderen, je huid te verbeteren, je menstruatie op orde te krijgen én lekkerder in je vel te zitten. En steeds opnieuw bleek de oplossing maar tijdelijk of zelfs helemaal níet te werken.
Sterker nog,  je laatste dieet werkte zelfs averechts! Ik geloof dat blijvend resultaat alleen mogelijk is als de diepste oorzaken aangepakt worden.

Daarom wil ik samen met jou kijken naar de kracht van jouw leefstijl en je advies geven (en coachen) op het gebied van voeding, beweging en stress.

De hormoonfactor methode:
Met de hormoonfactor methode kun je jouw hormonale disbalansen herkennen aan symptomen. Vervolgens gaan we op zoek naar de echte oorzaken. Hierdoor kunnen we samen jouw leefstijl gerelateerde klachten definitief oplossen.

Ik hanteer de volgende 3 stappen:
Klacht: Hormonale disbalansen kun je herkennen aan uiteenlopende symptomen.
Oorsprong: De oorzaken zijn vaak terug te vinden in de manier waarop jij je leven leidt.
Oplossing: Pak de oorzaken aan zodat de klachten blijvend verdwijnen en jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Door middel van het invullen van een vragenlijst (deze mail ik je) ga ik kijken waar de grootste problemen liggen.
In een gesprek gaan we samen die vragenlijst door. We gaan kijken waar de probleemgebieden liggen en wat voor jou een mogelijkheid is om weer in balans te komen. We kijken wat voor jou haalbaar is qua sporten, eten en stressreductie.
Ik wil je begeleiden in dit traject door middel van advies op het gebied van sport, voeding en stressreductie.

Maar jij moet natuurlijk zelf de weg naar een fitter, gezonder en energieker leven in willen slaan… verandering begint bij jezelf, geef jij jezelf de aandacht die je nodig hebt en verdient?

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.