Over mij

12440785_897128773728876_8485133519686228741_oIk ben Carin van den Berge-Gelauf geboren in Den Haag in het jaar 1969. Sinds 1998 ben ik getrouwd met Richard van den Berge en heb 2 zoons, Menno (1997) en Stefan (1999).
Het leven in de Randstad begon me/ons steeds meer tegen te staan en gaandeweg kreeg het idee de randstad te verlaten steeds meer gestalten. De hectiek en de onrust die bijna overal in de stad te vinden is kon me als het ware ‘gestolen worden’. Ik had duidelijk behoefte meer ‘met mezelf’ te zijn en gewoon eens even helemaal niets om me heen te horen… en daar ook voor te kunnen kiezen als ik dat wil.
Sinds december 2007 zijn wij in Appelscha komen wonen en de beslissing dat te doen is er een die valt onder de categorie ‘betere beslissingen’. We wonen in een heerlijk huis met lekkere tuin en geweldigViere buren. De kinderen hebben het ook prima naar hun zin en Richard en ik hebben beiden een baan in het noorden gevonden.
Een les die ik gaandeweg mijn leven heb mogen leren is dat je vertrouwen moet hebben in wat komt… natuurlijk heb je wel ideeën over hoe je zou willen dat je leven eruit gaat zien, maar of dat linksom of rechtsom gaat… dát maakt niet uit. En mocht het universum toch hele andere plannen met je hebben, dan blijkt achteraf steeds weer dat het goed is geweest en je gebracht heeft waar je nu bent en moest zijn. Vertrouwen hebben in wat komt maakt dat het leven een stuk makkelijker te leven is… dat is mijn overtuiging en ervaring.
Bij het verhuizen naar deze heerlijke omgeving paste voor mij ook yogalessen. Ik had er al regelmatig iets over gelezen en wilde nu zelf weleens ervaren wat het met je doet… ik heb mijn eerste lessen van mijn lieve collega Arlette mogen krijgen en dit voelde dusdanig goed en vertrouwd dat ik niet zo heel veel later besloten had zelf de docentenopleiding Dru-yoga te volgen. Normaal is dit een 4-jarige opleiding maar bij wijze van test is deze toevallig in 2009 als 2-jarige opleiding gestart. Veel in kortere tijd maar voor mij helemaal goed. Ik heb in juni 2011 mijn diploma behaald. In September 2010 ben ik begonnen met les geven omdat de docent moest stoppen en mij gevraagd heeft of ik de lessen wilde voortzetten. Ik heb dit met veel plezier gedaan en zal het ook met veel plezier blijven doen.Dru yoga image
Yoga heeft zo ontzettend veel te bieden… wat dat betreft ben je nooit klaar met leren en doceren. In mei 2011 ben ik gestart met de bijscholing voor Dru-zwangerschapsyoga en inmiddels ben ik gecertificeerd (oktober 2011). Tevens ben ik begin okt. 2011 met de bijscholing ‘yoga en kanker’ begonnen, een training waar ik bijzonder nieuwsgierig naar ben en waarvan ik verwacht dat ik daarmee exkeep-calm-and-do-yoga-65tra bagage in handen heb om mensen met kanker te ondersteunen. Ook hiervoor ben ik inmiddels gecertificeerd (april 2012). Sinds februari 2013 ben ik begonnen met de Dru Meditatie-docentenopleiding. Deze opleiding omvat 12 weekeinden verdeelt over 2 jaar. In 2014 heb ik ook deze opleiding afgerond. In 2015/2016 volg ik een aantal bijscholingen in het teken van Yoga & Anatomie, Yoga bij nek, schouder en rugklachten en Yoga Props.

Verder werk ik 2 dagen in de week bij Siemens in Assen als financieel controller, dit doe ik bij Siemens al ruim 25 jaar (Den Haag, Zoetermeer en nu in Assen). Na de beslissing te gaan verhuizen naar Appelscha bleek dat ik bij mijn huidige werkgever kon blijven werken, maar dan in het kantoor in Assen… over vertrouwen in wat komt gesproken!
Wat je verder nog over mij zou ‘moeten’ weten is dat ik veel interesse heb in alles wat met gezondheid te maken heeft. Mijn boekenkast bevat heel wat literatuur en sommige informatie waarvan ik denk “waarom wéten we dit niet” deel ik regelmatig graag met anderen… uiteraard als ik het gevoel heb dat men ervoor open staat. Warme groeten!

Reacties zijn uitgeschakeld.